Регионът на Европейския съюз (ЕС) с най-висок процент на пътнотранспортни произшествия

...
Регионът на Европейския съюз (ЕС) с най-висок процент на пътнотранспортни произшествия
Коментари Харесай

Българският Северозапад е в топ 3 на ЕС по най-висок процент смъртни случаи при автокатастрофи

Регионът на Европейския съюз (ЕС) с най-голям % на пътнотранспортни катастрофи със смъртен излаз  е френският най-отдалечен район Гваделупа, където са регистрирани 159 пътнотранспортни катастрофи със смъртен излаз на милион поданици, следван от Северозападния район в  България (133) и Гвиана, различен френски най-отдалечен район (120). Това демонстрират данните Евростат за 2021 г. 

Общо 24 района на Европейски Съюз са с минимум 80 смъртни случая на пътнотранспортни катастрофи на милион поданици. Тези райони се намират най-вече в Румъния (шест региона), най-отдалечените и островните райони на Франция (четири региона), България и Гърция (по три региона), Хърватия, Полша и Португалия (по два региона), а останалите райони са ситуирани в Белгия и Италия, по данни за 2020 г.) 

През 2021 година по пътищата на Европейски Съюз е имало 19 917 смъртни случая, което се равнява на 45 смъртни случая на милион поданици. Едни от най-високите равнища на смъртност при пътнотранспортни катастрофи са регистрирани в селските райони, до момента в който в градските и столичните райони нормално се регистрират доста по-ниски равнища на смъртност при пътнотранспортни катастрофи, регистрира още Евростат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР